Σελίδες

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μονοημερη εκδρωμη

Ε ναι λοιπόν την έκανα για μια ολόκληρη μέρα. Υπέρβαση θα το έλεγαν κάποιοι αλλά τι να κάνω; Έχω και εγώ τα όρια μου.

Καλά καλά μην βαράτε είχα κάτι δουλειές να κάνω και ανέβηκα στην Αθήνα.
Αν και για λίγο πέρασα υπέροχα και αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να γράψω σήμερα.
Κατ αρχήν μετά από λίγο περπάτημα στον Πειραιά με ένα κουλούρι και έναν καφέ από το καράβι στο χέρι 5.30 τα ξημερώματα αποφάσισα να πάω στα φοιτητικά μου λημέρια για να ποιώ έναν κανονικό καφέ και να γυρίσει και λίγο ο νους μου στα παλιά.
Έτσι λοιπών κατέληξα να πίνω τον κανονικό μου καφέ στην πλατεία Εξαρχείων στο Διπλό γύρο στις 8.00. Στο μυαλό έπαιξαν πολλές ιστορίες φυσικά και ο καφές με τις αναμνήσεις ήταν ένας θεσπέσιος συνδυασμός.
Έπειτα από δυο ωριτσες χαλάρωσης συνειδητοποίησα ότι πρέπει να τελειώσω με τις δουλιτσες που λέγαμε και άρχισα να τρέχω.
Αφού τελείωσα και με τις δουλιτσες πέρασα από το μαγαζί ενός πολύ καλού φίλου μια που δεν είχε τύχει να πάω ποτέ και κάπου εκεί άρχισαν όλα.
Ο φίλος αυτός λέγετε Φάνης και παλιότερα δουλεύαμε μαζί στα Χανιά σε μπαρ και καφετέριες, γίναμε συγκάτοικοι και μετά όπως πάντα τράβηξε ο καθένας τον δρόμο του.
Ο Φάνης λοιπόν έχει ανοίξει ένα μπαράκι στην Εμμ. Μπενάκη 43 λίγο ποιο πανο από τα Εξάρχεια με το όνομα Jack and the bean. Ναι σίγουρα παραπέμπει στο πολύ γνωστό παραμύθι αλλά ταυτόχρονα και σε ποτό και σε καφέ. Το πλήρες όνομα είναι Jack Daniels and the coffee bean.
Η αλήθεια είναι ότι είναι το ποιο μικρο μπαράκι που έχω δει ποτέ αλλά ταυτόχρονα απίστευτα φιλικό και ζεστό. Το φιλαράκι μου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και σε όσους μένουν στην Αθήνα θα τους πρότεινα να περάσουν για ποτακι και να γνωριστούν και με τον Φάνη κάτι που ούτως η αλος θα γίνει χαχαχα. Καλό θα ήταν να του πείτε ότι σας στέλνει ο Τάκης από τα Χανιά γιατί σε Παναγιώτης μπερδεύεται και να πιείτε και ένα ποτακι στην υγεία μου.
Χωρίς πλάκα αξίζει να πάτε να το δείτε.
Όσον αφορά εκείνο το απογευματάκι που πήγα εγώ πρέπει να πω ότι γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και ελπίζω κάποια αλη στιγμή να καταφέρω να ξαναπάω με περισσότερες μέρες στη διάθεσή μου.

Καλό φθινωπορο σε ολους 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο απογευμα καλο φθινόπωρο φιλε μου..
να περνας παντα ομορφα..

Παναγιώτης είπε...

Γεια σου Σαγαπω μου να εισαι καλα
Καλο απογευμα και σε εσενα.
Σε ευχαριστω

Levina είπε...

βλέπω ξέρουμε και τα Εξάρχεια, ξέρουμε και την Αθήνα σαν την παλάμη του χεριού μας....ξέρουμε και in στέκια!! τι άλλο ξέρουμε??

τώρα να σου πω πως τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα γύρω απο το Πολυτεχνείο??? ακόμα και η πρώτη μου δουλειά ήταν πάνω απο τα Εξάρχεια,στη Μαυρομιχάλη οπότε ότι διαβάζω για την περιοχή μου φέρνει αναμνήσεις.

φιλάκια γυριστρούλι μου
καλό βράδυ.

Παναγιώτης είπε...

Ξερουμε ξερουμε.
Μεχρι περιση τον Οκτοβρη εμενα στον Κορυδαλλο για πεντε χρονια και παλιοτερα ημουν στη σχολη εμποροπλοιαρχων μηχανικος για αλλα τρια χρονια.
Το φλοραλ, το διπλο και ο καβουρας ηταν κατι σαν εξαρτιση.
Παντος αν σου δοθει η ευκαιρια περνα να δεις και αυτο που λεω.
Επισης ξερουμε απο Γκαζι κ.α. ξενυχτοπουλαδικα.

Φιλια καλη μου μαγισσα καλο βραδυ